11.02.2016
Науковці назвали джерела рослинного білка, що стануть альтернативою сої
Проблема пошуку рослин, що компенсували б потребу в отриманні рослинного білка та стали заміною сої, залишається відкритою. Про це йшлося на семінарі «Виробництво високобілкових культур: сорти і технології», де також були представлені різні види високобілкових культур.
Крім того, спікерами була визначена їх пріоритетність залежно від природної зони. Так, для Полісся характерні такі культури, як люпин, боби кормові, вика яра, горох посівний, сераделла. Для Лісостепу у пріоритеті залишаються горох, нут, боби кормові, вика яра і паннонська, а для Степу – нут, сочевиця, горох.
«Раніше ми базували виробництво високобілкових культур на посівах гороху, що складали станом на 1990 р. приблизно 1,5 млн. Зараз маємо не менше 2 млн га соєвого поля. Тож є сподівання, що у 2020 р. зазначені нетрадиційні джерела рослинного білка також займуть чільне місце у цьому переліку корисних культур», — коментує заступник директора з наукової роботи Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН України Сергій Іванюк.
Джерело: KURKUL.COM
Пошук:
15.10.2015
Скасовано обов’язковий ветеринарний сертифікат
15.10.2015
Закупівельні ціни на молоко в 2016 можуть зрости на 20─25% — експерт
13.10.2015
Німеччина готує спільний навчальний проект для українських менеджерів з органічного виробництва
09.10.2015
Павленко: Розроблено новий законопроект щодо дерегуляції в АПК
08.10.2015
В Україні виробничі обсяги молочної продукції покривають внутрішній попит
Новини України 841 — 845 з 888
Початок | Поперед. | 167 168 169 170 171 | Наст. | Кінець
