11.02.2016
Науковці назвали джерела рослинного білка, що стануть альтернативою сої
Проблема пошуку рослин, що компенсували б потребу в отриманні рослинного білка та стали заміною сої, залишається відкритою. Про це йшлося на семінарі «Виробництво високобілкових культур: сорти і технології», де також були представлені різні види високобілкових культур.
Крім того, спікерами була визначена їх пріоритетність залежно від природної зони. Так, для Полісся характерні такі культури, як люпин, боби кормові, вика яра, горох посівний, сераделла. Для Лісостепу у пріоритеті залишаються горох, нут, боби кормові, вика яра і паннонська, а для Степу – нут, сочевиця, горох.
«Раніше ми базували виробництво високобілкових культур на посівах гороху, що складали станом на 1990 р. приблизно 1,5 млн. Зараз маємо не менше 2 млн га соєвого поля. Тож є сподівання, що у 2020 р. зазначені нетрадиційні джерела рослинного білка також займуть чільне місце у цьому переліку корисних культур», — коментує заступник директора з наукової роботи Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН України Сергій Іванюк.
Джерело: KURKUL.COM
Пошук:
27.10.2025
Євроінтеграція: Україна презентувала план імплементації права ЄС в аграрному секторі
13.10.2025
Жнива 2025: зібрано понад 55 млн тонн зернових, зернобобових, олійних культур
13.10.2025
Проведено чергове засідання Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України.
09.10.2025
Уряд ухвалив рішення про запровадження державної фінансової підтримки для найкращих українських наукових видань
08.10.2025
Іспанія скорочує закупівлі української кукурудзи: експерт НААН розповів, що за цим стоїть
Новини України 1 — 5 з 883
Початок | Поперед. | 1 2 3 4 5 | Наст. | Кінець
