Контакти
Офіційний портал
E-mail
economuaan@ukr.net,
Телефон
+38 (044) 521 92 87
В.о. академіка-секретаря: Сичевський Микола Петрович, доктор економічних наук, професор, академік НААН
Учений-секретар: (відділення) Войтюк Алла Василівна, кандидат економічних наук, старший науковий співробітник
Про відділення:
До складу Відділення входить:
- 7 науково-дослідних інститутів
- ДДП Інституту продовольчих ресурсів
- ДП «ДГ ім. Декабристів» Інституту продовольчих ресурсів НААН
Кадровий склад Відділення 90 членів, із яких:
- 19 - дійсні члени (академіки)
- 31 - члени-кореспонденти
- 3 - почесні члени
- 12 - іноземні члени
- 25 - провідні вчені
Мета діяльності:
Забезпечення комплексних досліджень та обґрунтування напрямів економічного розвитку аграрного сектору економіки, сільських громад і територій в умовах євроінтеграції.
Удосконалення інституціональних засад формування земельно-господарських систем та земельного капіталу.
Покращення функціонування національної продовольчої системи на засадах ефективного використання ресурсів сільськогосподарської сировини та інноваційних технологій.
Бачення:
- Актуалізація тематики наукових досліджень
- Збільшення обсягів бюджетного та позабюджетного фінансування
- Створення умов для роботи молоді: підвищення рівня заробітної плати, розробка та реалізація програм забезпечення службовим житлом, стимулювання проведення спільних міжнародних досліджень
- Задіяння потенціалу членів Відділення, що працюють поза системою НААН, зокрема шляхом створення постійно діючих наукових творчих колективів за сферою наукових інтересів
- Задіяння і розбудова наявних інституцій та організаційної інфраструктури Відділення (Конгрес, Федерація, професійні та громадські об'єднання)
Цілі:
- Забезпечити комплексний розвиток НДУ Відділення
- Підвищити затребуваність кінцевих результатів наукових досліджень
Місія:
- Розробка шляхів і механізмів розвитку аграрного сектору та сільських територій в умовах розширення самоврядування, децентралізації державного управління і розвитку підприємництва.
- Нарощування конкурентних переваг вітчизняної агропродовольчої продукції на світових ринках в умовах глобальних викликів та міжнародної інтеграції України
- Підвищення ефективності використання місцевих природних ресурсів і земельного капіталу
- Розроблення концептуальних положень розвитку продовольчого ринку та базових галузей харчової промисловості
- Створення ресурсозберігаючих, енергоощадних та екологічно безпечних технологій з переробки сільськогосподарської сировини