Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN

Використання високопоживних кормів допоможе наростити виробництво та експорт, — Михайло Гладій

Вітчизняні сортові ресурси повинні займати максимальну питому вагу в структурі кормових культур. Про це заявив в.о Першого віце-президента Національної академії наук Михайло Гладій під час Дня поля на базі Виставково-інноваційного центру НААН. 
Головною установою з виконання відповідних наукових досліджень академії є Інститут кормів та сільського господарства Поділля. Стратегією на найближчі роки передбачено, що тонна сухих речовин кормів має забезпечити виробництво тонни молока, 130 кг м’яса ВРХ, 350 кг свинини, 450 кг м’яса птиці та 5,5 тис. яєць. 
«Для реалізації генетичного потенціалу тваринництво потребує високоякісних кормів. Науковці Інституту створюють сортові ресурси, які цілком конкурентні закордонним аналогам. Їхній доробок повною мірою відповідає виробничим запитам і наближує виконання Стратегії розвитку тваринництва на період до 2030 року, що передбачає збільшення експортного потенціалу галузі до 12%», — додав Михайло Гладій. 
Учасники Дня поля розглянули питання виробництва, заготівлі та зберігання кормів, а також відвідали виставкове поле з сортами та гібридами кормових культур української селекції.
25.09.2018 11:58:00
Ярослав Гадзало: НААН виробила на 2 тисячі тонн насіння більше, ніж то...
24.09.2018 11:27:00
Науково-практичний семінар «Африканська чума свиней – транскордонне за...
24.09.2018 11:01:00
Відродити тваринництво можна тільки за допомогою аграрної науки, — Яро...
24.09.2018 10:53:00
Міжнародна науково-практична конференція "Проблеми біологічної бе...
24.09.2018 09:47:00
Лише хліба та олії українці споживають більше раціональних норм – Інст...
21.09.2018 11:38:00
Ярослав Гадзало взяв участь у відкритті сучасного баскетбольного майда...
19.09.2018 14:46:00
Михайло Гладій привітав учасників Міжнародної науково-практичної конфе...
18.09.2018 16:02:00
Міжнародна наукова конференція «Фактори експериментальної еволюції орг...
18.09.2018 11:19:00
Всеукраїнський тиждень харчових технологій 2018...
17.09.2018 11:08:00
Частка витрат домогосподарств на харчування досягла історичного мініму...