Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

VІІІ Міжнародна науково-практична конференція на тему: «Поєднання науки, освіти, практичного виробництва, справедливого продажу якісної органічної продукції» 24.10.2017

VІІІ Міжнародна науково-практична конференція на тему: «Поєднання науки, освіти, практичного виробництва, справедливого продажу якісної органічної продукції»

18 жовтня 2017 року в ННЦ «Інститут землеробства НААН» проведена VІІІ Міжнародна науково-практична конференція на тему: «Поєднання науки, освіти, практичного виробництва, справедливого продажу якісної органічної продукції». 
В конференції взяли участь: голова правління Міжнародної громадської організації «Асоціація учасників біовиробництва «БІОЛан Україна» Пиндус В.В., голова правління Федерації органічного руху України Милованов Є.В., координатор проекту «Аграрні розписки в Україні МФК» Колібаба Р.О. директор Липковатівського аграрного коледжу (Харківська обл.) Таркан М.П. В доповідях було піднято питання стосовно значення та місця української органічної продукції в Україні та на світовому ринку, обговорено реалії виробництва, переробки, реалізації органічної продукції та розвиток освіти.  
Директор ННЦ «Інститут землеробства НААН», академік НААН Камінський В.Ф. в своїй доповіді наголосив на нагальній потребі наукового супроводу при впровадженні систем органічного землеробства. У виступах співробітників Інституту було обґрунтовано наукові підходи в формуванні сівозмін, систем удобрення та захисту рослин за органічного виробництва, а також охарактеризовано особливості ведення органічного виробництва на схилових землях та сільських сельбищних територіях. 
Науковцями Національного університету біоресурсів і природокористування України МОН доцентом Слєпцовим Ю.В. та доцентом Сіленком В.О. було представлено основні напрями розвитку технології удобрення та захисту рослин, вирощування овочів та плодових культур в органічному землеробстві. 
Представники ТОВ «Філазоніт України», ПП «БТУ-Центр», ТД «Ензим Агро» ознайомили присутніх з перевагами нових біологічних препаратів, які створено і пропонуються на ринку біодобрив в Україні. 
В процесі дискусії з фермерами, які є виробниками органічної продукції, було відмічено необхідність наукового супроводу при запровадження органічних технологій та вказано на відсутність фахівців з органічного тваринництва.


Прес-служба НААН

Повернення до списку



Новини України

Пошук: