Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Органічне землеробство – спільний пріоритет для НААН і Міністерства аграрної політики та продовольства України 23.05.2016

Органічне землеробство – спільний пріоритет для НААН і Міністерства аграрної політики та продовольства України

Розвиток органічного землеробства є одним із пріоритетних напрямів співпраці між НААН і Міністерством аграрної політики та продовольства України. Про це заявив Міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий під час Форуму «АГРАРНА НАУКА УКРАЇНИ – ІСТОРІЯ, ЗДОБУТКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ».

23 травня в Національній академії аграрних наук України відбувся Всеукраїнський форум «АГРАРНА НАУКА УКРАЇНИ - ІСТОРІЯ, ЗДОБУТКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ», на якому були присутні Міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий, заступник Міністра аграрної політики й продовольства України Олена Ковальова, Народний депутат Верховної ради України, представники Інститутів системи НААН.

Президент НААН Ярослав Гадзало у вітальному виступі наголосив на аграрному потенціалі нашої країни: «Сьогодні аграрна наука, незважаючи на труднощі, завдяки наполегливій праці наших вчених має сучасні наукові школи та відомі технологічні розробки. А професійний рівень українських вчених високо цінується у всьому світі, і владі разом із науковцями належить докласти максимум зусиль для реалізації цього потенціалу».

Із доповіддю про наукове забезпечення та перспективи виробництва органічної продукції в Україні виступив академік-секретар Відділення землеробства НААН Віктор Камінський. Він, у свою чергу, зазначив, що посилення процесів деградації ґрунтів і погіршення екологічної ситуації зумовлюють необхідність зміни сучасної стратегії землеробства, її екологізації та біологізації.

Наприкінці зустрічі відбулось урочисте вручення державних і відомчих нагород.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: