11.02.2016
Науковці назвали джерела рослинного білка, що стануть альтернативою сої
Проблема пошуку рослин, що компенсували б потребу в отриманні рослинного білка та стали заміною сої, залишається відкритою. Про це йшлося на семінарі «Виробництво високобілкових культур: сорти і технології», де також були представлені різні види високобілкових культур.
Крім того, спікерами була визначена їх пріоритетність залежно від природної зони. Так, для Полісся характерні такі культури, як люпин, боби кормові, вика яра, горох посівний, сераделла. Для Лісостепу у пріоритеті залишаються горох, нут, боби кормові, вика яра і паннонська, а для Степу – нут, сочевиця, горох.
«Раніше ми базували виробництво високобілкових культур на посівах гороху, що складали станом на 1990 р. приблизно 1,5 млн. Зараз маємо не менше 2 млн га соєвого поля. Тож є сподівання, що у 2020 р. зазначені нетрадиційні джерела рослинного білка також займуть чільне місце у цьому переліку корисних культур», — коментує заступник директора з наукової роботи Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН України Сергій Іванюк.
Джерело: KURKUL.COM
Пошук:
16.09.2025
Спалах сарани в Україні: науковець НААН назвав ключові причини
15.09.2025
Науковець НААН назвав перспективний спосіб збереження родючості ґрунту
18.08.2025
Картопля і "борщевий набір": Ігор Гриник розповів, що буде з улюбленими овочами українців
18.08.2025
Надходження овочів нового врожаю спричинило дефляцію в Україні
16.04.2025
Народний депутат розкритикував наміри Фонду держмайна передати землі агронауки в оренду
Новини України 11 — 15 з 886
Початок | Поперед. | 1 2 3 4 5 | Наст. | Кінець
