Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Конференція молодих вчених і спеціалістів 07.12.2015

Конференція молодих вчених і спеціалістів

3-4 грудня 2015 року в Інституті біології тварин НААН відбулась ХІV науково-практична конференція молодих вчених і спеціалістів «Молоді вчені у вирішенні актуальних проблем біології, тваринництва та ветеринарної медицини», присвячена 100-річчю від дня народження відомого вченого, доктора біологічних наук, професора Скородинського Зеновія Павловича.

У роботі конференції взяли участь молоді науковці, аспіранти і докторанти наукових установ Національної академії аграрних наук України та вищих навчальних закладів Міністерства охорони здоров’я України.

З доповідями виступили понад 40 дослідників. Учасники конференції ознайомилися зі станом досліджень з фізіології, біохімії, живлення тварин, екології, біотехнології та ветеринарної медицини. Кожна презентована доповідь обговорювалася учасниками конференції та присутніми науковцями. Доповідачі отримали корисні поради, які так необхідні у роботі науковця.

Учасники заходу констатували високий науково-методичний рівень представлених досліджень. Молодими вченими отримано результати, які мають важливе теоретичне і практичне значення, а завершені розробки можуть бути рекомендовано для апробації та освоєння у виробництві.

Під час обговорювання висловлювались пропозиції щодо більш активної творчої співпраці молодих науковців з науковими установами зарубіжних країн, участі у міжнародних грантах і програмах, наукових форумах, семінарах та круглих столах.

Оргкомітет конференції відзначив найкращі роботи – молодих вчених нагороджено грамотами, подарунками, молоді науковці отримали сертифікати на безкоштовну публікацію у журналі «Біологія тварин».

Переможцем визнано Романіва Л. І., молодшого наукового співробітника лабораторії біохімії адаптації та онтогенезу тварин Інституту біології тварин НААН. Два других місця посіли Колодій Г. В. – науковий співробітник лабораторії бактеріологічного контролю якості і безпечності ветпрепаратів Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок, та Лісна Б. Б. – науковий співробітник лабораторії фізіології, біохімії та живлення птиці Інституту біології тварин НААН. Три третіх місця – у аспірантки третього року навчання Сумського НАУ Радохліб Г. М, та аспіранток першого року навчання Інституту біології тварин НААН Шатинської О. А. та Храбко М. І.

Матеріали конференції буде опубліковано у наукових виданнях – журналі «Біологія тварин» і Науково-технічному бюлетені – спільному виданні Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок та Інституту біології тварин НААН.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: