Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Ярослав Гадзало взяв участь у робочому засіданні групи експертів з питань репутаційного аудиту проекту APD 28.07.2015

Ярослав Гадзало взяв участь у робочому засіданні групи експертів з питань репутаційного аудиту проекту APD

24 липня Ярослав Гадзало, президент Національної академії аграрних наук України на запрошення представників «Німецько-українського агрополітичного діалогу» (APD) взяв участь у робочому засіданні групи експертів з питань репутаційного аудиту проекту APD, яке відбулось у Посольстві Федеративної Республіки Німеччина в Україні.

Під час обговорення подальших напрямків роботи «Німецько-українського агрополітичного діалогу» Ярослав Гадзало зауважив, що «існує багато проблемних питань в сільському господарстві, де досвід аграрного сектору Німеччини може бути використаний, беручи до уваги сучасні умови розвитку нашої країни». За словами президента НААН, доцільно розглянути модель розвитку регіонів, навантаження на регіони, ефективність використання земель та кадрового ресурсу на прикладі Німеччини. «Також не слід забувати про використання профільних знань при формуванні та реалізації агропромислової політики в цілому», - зазначив він.

В процесі засідання були запропоновані тематичні блоки напрямків подальшої діяльності проекту. Фолькер Зассе, керівник проекту «Німецько-українського агрополітичного діалогу» розповів про подальші плани реалізації проекту APD. Зокрема, на його думку, в українському агропромисловому секторі найбільш потребують консультативної підтримки питання регулятивних норм права щодо земельної реформи, податкова система аграрного комплексу та питання приватизації. Для їх успішного вирішення слід сконцентрувати загальні ресурси.

В свою чергу, доктор Уляріх Мерц, голова консалтингової компанії «ІАК Агроконсалтинг» сказав: «Німецько-український діалог – платформа для використання німецького та європейського досвіду в цілому у формуванні рамкових умов для підтримки регіонального розвитку та аграрного сектору України». 


Повернення до списку



Новини України

Пошук: