30.11.2023 12:24:00
Із картоплі, яку вивели науковці НААН, робитимуть фіолетові чипси
Фахівці Інституту картоплярства Національної академії аграрних наук України створили чимало сорт картоплі «Солоха» – перший український сорт з фіолетовим кольором шкірки і інтенсивно-синім (фіолетовим) кольором м’якоті.
Цей сорт стійкий до багатьох захворювань картоплі, його врожайність становить 30-35 т/га.
Науковці інституту випробовують сорти на придатність до переробки, зокрема на чипси. Сорт “Солоха” вже пройшов технологічні випробування, і компанія "Чипси Люкс" зацікавилася ним, щоб через два роки почати виробляти фіолетові чипси.
Інститут стане першою установою в Україні, яка надасть українську картоплю для виробництва фіолетових чипсів.
13.09.2024 16:02:00
У виставково-інноваційному центрі НААН показали новітні досягнення в с...
11.09.2024 13:46:00
Зустріч президента НААН Ярослава Гадзала з Міністром аграрної політики...
09.09.2024 12:21:00
Зустріч президента НААН Ярослава Гадзала з почесним академіком НААН Юр...
02.09.2024 12:05:00
Відійшов у засвіти академік НААН Юрій Савченко...
03.09.2024 11:43:00
Робочий візит представників НААН на Тернопільщину...
24.08.2024 07:00:00
Продовжуємо разом творити майбутнє держави: Ярослав Гадзало вітає з Дн...
19.08.2024 17:35:00
Закінчилася чотириденна виставка-ярмарок «Бджільництво – 2024 (літо)»...
09.08.2024 12:42:00
Завершується строк подання документів кандидатів у члени наукової ради...
03.08.2024 12:53:00
Вітаємо з Днем народження Президента НААН Ярослава Гадзала...
29.07.2024 12:17:00
Круглий стіл, присвячений сучасному стану тваринництва, проблемам та п...