Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Із картоплі, яку вивели науковці НААН, робитимуть фіолетові чипси 30.11.2023

Із картоплі, яку вивели науковці НААН, робитимуть фіолетові чипси

Фахівці Інституту картоплярства Національної академії аграрних наук України створили чимало сорт картоплі «Солоха» – перший український сорт з фіолетовим кольором шкірки і інтенсивно-синім (фіолетовим) кольором м’якоті.

Цей сорт стійкий до багатьох захворювань картоплі, його врожайність становить 30-35 т/га.

Науковці інституту випробовують сорти на придатність до переробки, зокрема на чипси. Сорт “Солоха” вже пройшов технологічні випробування, і компанія "Чипси Люкс" зацікавилася ним, щоб через два роки почати виробляти фіолетові чипси.

IMG-0697b13029c82df614c6f0420569640c-V-500x667-side

Інститут стане першою установою в Україні, яка надасть українську картоплю для виробництва фіолетових чипсів.


Повернення до списку