Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Безкарність фальсифікаторів молочної продукції провокує втрату довіри споживачів до української молочки, - Ганна Лавренюк 10.06.2020

Безкарність фальсифікаторів молочної продукції провокує втрату довіри споживачів до української молочки, - Ганна Лавренюк

Щоб ефективніше виявляти і попереджати випадки фальсифікування молочки немолочними жирами, у Чернігівській регіональній державній лабораторії (ISO/IEC 17025:2017) впровадили методику газохроматографічного визначення жирнокислотного складу жирів та жировмісних продуктів тваринного та рослинного походження. Проводитиметься визначення складу тваринних жирів (масло вершкове, сухе молоко та ін.) та рослинних жирів (рослинні олії, маргарини та ін.).

"ПроАгро Груп" з посиланням на consumer.gov.ua повідомляє, що Асоціація виробників молока (АВМ) підтримує та вважає необхідним поглиблення контролю за фальсифікованою молочною продукцією. Віце-президент АВМ із комунікацій Ганна Лавренюк пояснює: "Для доброчесних виробників молока це питання особливо чутливе: безкарність фальсифікаторів провокує втрату довіри споживачів до української молочки, призводить до втрати ринку збуту якісного молока від молочних ферм. Адже на 1 тонну справжнього масла із жирністю 82,5% доброчесному заводу буде потрібно 24 тонни молока, а це – добовий надій трьох (!) середніх молочно-товарних ферм. Фальсифікатори нерідко замінюють молочний жир у своєму псевдо-продукті на понад 90%, позбавляючи тим самим ферми  ринків збуту, їх працівників – робочих місць, а пересічних споживачів – здоров'я. Тому АВМ підтримує всі заходи, покликані відновити справедливу конкуренцію на ринку молочних продуктів".


Повернення до списку