Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Агровиробники України збільшили виробництво овочів 22.02.2019

Агровиробники України збільшили виробництво овочів

У 2018 році Україна значно збільшила виробництво овочів салатної групи, солодкого перцю, кабачків та гарбузів. При цьому сталу тенденцію до виробництва демонструють овочі «борщового набору», огірки, томати та ріпчаста цибуля. Про це повідомляє інформаційний ресурс superagronom.com із посиланням на аналітиків компанії УкрАгроКонсалт.

Структура виробництва овочевих культур за підсумками минулого року залишилась практично незмінною. Її основу складають томати - близько 24-25%, капуста - 17-18%, огірки - 10-11% та ріпчаста цибуля - 9-11%.

Перспективним напрямком є вирощування нішевих експортно-орієнтованих культур, наприклад спаржі. Обсяги її виробництва в Україні становлять близько 1 тис. тонн.

У 2018 році вітчизняним виробникам овочів вдалось зібрати 9,43 млн тонн овочів, що на 133,5 тис. тонн перевищує показник 2017 року та двох попередніх сезонів.


Повернення до списку