Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
15.02.2019

В Україні вироблятимуть пігментований карамелізований часник

Пігментований карамелізований часник з'явитися на ринку вже наприкінці наступного року. Наразі йде робота щодо обладнання цеху з його виробництва в Мелітополі.

Про це у ході проведення профільної плодово-ягідної виставки FruitLogistica в Берліні повідомив Михайло Сорока, директор AgroConsultingGroup, передає ukrinform.ua.

За його словами, Україна має хороші шанси виходу на світові і ,зокрема, європейські ринки з ексклюзивною плодово-овочевою продукцією.

«Це дуже конкурентоспроможно. Товар має лише один аналог — китайський, а більше його ніхто не виробляє. Продукт не зовсім звичний, однак може заслужити популярність тому, що його їдять у світі як відомий з давніх-давен засіб з профілактики раку», — зауважив Михайло Сорока.

За його словами, перспективним є також часник «однозубка», його в світі також практично ніхто не виробляє.

«Основною спеціалізацією нашої компанії був саме часник. Це ми протоптали йому доріжку в світі, ми вибили 500 тонн квоти в ЄС. Наша компанія — найбільший експортер, минулого року продали майже половину цієї квоти, 200 тонн», — наголосив директор AgroConsultingGroup.


Повернення до списку