Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
10.12.2018

В Україні розвивається промислове вирощування грибів

В Україні розведенням шампіньйонів займаються 300 грибних ферм, а розвитку виробництва сприяє збiльшення споживання цієї продукції в ЄС. Також перспективними та постійно зростаючими ринками для експорту є Молдова та Білорусь. Про це повідомляє інформаційний ресурс agro-business.com.ua.

Українські виробники щорічно експортують близько 500 тис. тонн грибів та 18 тис. тонн компосту. При цьому імпорт даної продукції на внутрішній український ринок відсутній повністю.

Головна перевага грибного бізнесу - це можливість збирати урожай круглий рік без перерв - до 10 врожаїв з однієї площі. Сировиною для виробництва грибів виступають звичайні відходи сільгоспвиробництва, а вирощуванням можна займатися незалежно від погодних умов.

На даний час в Україні існує 5 компостних виробництв, а розведенням шампіньйонів займаються 300 грибних ферм. Річний обсяг виробництва шампіньйону становить                       51,3 тис. тонн, а глив та екзотичних грибів - 4,9 тис. тонн.


Повернення до списку