Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Держпідприємство «Артемсіль» запустило виробництво очищеної харчової солі. 22.01.2018

Держпідприємство «Артемсіль» запустило виробництво очищеної харчової солі.

Про це повідомила прес-служба компанії. 
 Планується, що нова продукція буде йти як на експорт, так і на внутрішній ринок.  
Для отримання солі вищого ґатунку в сучасну технологію було інтегровано процес фотосепараціі, який дозволив усунути з кам'яної солі темні включення природного походження (ангідриди). У результаті сіль отримала більш привабливий зовнішній вигляд, а також у ній збільшився вміст NaCl до 99%. «Ми почали виробництво солі вищого ґатунку в сучасній упаковці зі збереженням традиційного зовнішнього вигляду пачки. 
Реалізація цього проекту дозволить нам поліпшити якість продукції, збільшити присутність ДП «Артемсіль» на експортних ринках і створити нові робочі місця», — зазначила керівник підприємства Вікторія Луценко. 
 Випуск очищеної харчової солі запущений на двох рудниках підприємства одночасно. Сіль фасується по 0,5 та 1 кг. Після додаткового очищення й якісної упаковки вона відповідає європейським нормам якості, зазначили в «Артемсолі». Програму з реконструкції і модернізації всіх рудників було розпочато на підприємстві в 2016 році. 
Основні інвестиції в закупівлю імпортного високотехнологічного обладнання склали 23,5 млн грн. «Артемсіль» планує продовжити технічне переоснащення рудників і перейти до випуску очищеної солі на всіх виробничих лініях.

Повернення до списку