Швейцарія допоможе Україні покращити контроль безпечності молока
В Україні 4 березня 2016 року розпочався швейцарсько-український проект «Створення системи контролю за безпекою харчових продуктів на основі оцінки ризиків в циклі виробництва і збуту молочнх продуктів».
Про це повідомила Оксана Давидович, виконавчий директор Молочного комітету Європейської Бізнес Асоціації, координатор проекту «3 молочних продукти в день», пише «Агропортал».
За її словами, метою проекту є підтримка створення та впровадження в Україні сучасної системи контролю за безпекою харчових продуктів на основі оцінки ризиків в молочній ланцюга доданої вартості.
«Чому ж так важливий на сьогоднішній день підхід, який полягає саме в оцінці ризиків? По-перше, він націлений на ті точки в заготівельно-продуктивної ланцюжку, які становлять найбільший ризик для безпеки харчових продуктів. По-друге, він оптимізує ефективність використання людських і фінансових ресурсів інспекцій; по-третє, передбачає відповідальність виробника за безпеку продукції», — повідомила вона.
За словами Давидович, успішна реалізація проекту дасть можливість збільшити частку високоякісного молока на внутрішньому ринку України, поліпшити безпеку сировини і готової молочної продукції, що дуже важливо не тільки в зв’язку з недавнім відкриттям європейського ринку і пошуку нових ринків для експорту, а в першу чергу — для розвитку внутрішнього ринку і підвищення довіри українських споживачів до виробленої молочної продукції.
Довідка:
Проект спочатку був розрахований на три роки, фінансується Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань (SECO), впроваджується в Україні швейцарським консультаційною агенцією SAFOSO (www.safoso.com).
Джерело: MilkUa.info