Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Президент НААН Ярослав Гадзало вітає з Днем Конституції України 28.06.2022

Президент НААН Ярослав Гадзало вітає з Днем Конституції України

Україна - європейська країна із давніми демократичними традиціями. Саме Договори і Постановлення Прав і вольностей Війська Запорозького, які Пилип Орлик підписав понад 300 років тому, є однією з перших конституцій у світі.

Сьогодні ми відзначаємо День Конституції України. День вільного і відповідального громадянина, яким має прагнути стати кожен. Усі ми маємо навчитися поважати і відстоювати власні права. Кожного дня, у будь-якій життєвій ситуації - чи ви виборець, чи працівник, чи покупець. Для цього треба бути сміливими, йти вперед, відкидати подачки.

Лише з поваги до себе і власних прав постає справжній громадянський обов’язок, а звідси єдина, непорушна і неподільна для всіх повага до держави і її закону. Цього вчить наш досвід і багатовікова конституційна традиція.

Ми - молода політична нація, яка тільки вибудовує спосіб організації свого життя та розвитку. Всі ми хочемо зберегти найдорожче: дітей і родину, працю і добробут, надію і віру. Ми знаємо - це зроблять тільки повага до людської гідності, свобода, демократія і справедливість. Це наші цінності. В них наша єдність і сила. Завдяки цьому ми обов’язково переможемо російського агресора.

Україна - не імперська окраїна, а повноцінний суб'єкт європейського розвитку. Наша історія - це тривале героїчне змагання за волю і незалежність. Ми не просто бачимо своє майбутнє в Об’єднаній Європі. Успіх України здатен відкрити нові горизонти для всього континенту.

Президент Національної академії аграрних наук України
Ярослав Гадзало

Повернення до списку



Новини України

Пошук: