Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Аграрна наука нарощує роботу в галузі ризикованого землеробства, — Ярослав Гадзало 05.06.2018

Аграрна наука нарощує роботу в галузі ризикованого землеробства, — Ярослав Гадзало

Національна академія аграрних наук щороку збільшує кількість напрацювань у галузі ризикованого землеробства. Про це заявив Президент НААН під час Міжнародного дня поля на Херсонщині. 
Одним із лідерів напряму є Інститут зрошуваного землеробства. Стратегічне завдання установи — збереження ґрунтів і підвищення родючості. 
«Інститут надає пропозиції для ведення землеробства в степу, де основним фактором є дефіцит вологи. Виведені й адаптовані сорти, які ми побачили, в прекрасному стані, вони витримують умови спеки півдня України і дають непоганий врожай. Наукова установа доволі потужно працює, з кожним роком кількість пропозицій збільшується», — повідомив Ярослав Гадзало. 
На демонстраційному полігоні Інституту зрошуваного землеробства представлено понад 450 сортів і гібридів сільськогосподарських культур вітчизняної селекції. На базі дослідних господарств науковці спільно з виробниками проводять дослідження і випробування. В Міжнародний день поля ознайомитися з результатами роботи приїхали аграрії з усієї України, а також делегація Китайської Народної Республіки. Наразі Інститут проходить сертифікацію на отримання ліцензії для виробництва органічної продукції. На черзі — виробництво органічного насіння.  
«Органічне землеробство актуальне не лише в Україні, воно актуальне по всьому світу. Херсонщина однією з перших у країні почала розвивати цей напрям. В області приблизно 20 господарств уже проходять атестацію. Торік ми заклали ділянку, де вирощуємо п’ять основних культур, випробовуємо різні препарати, мікродобрива, органічні добрива, щоб потім дати рекомендації нашим виробникам», — повідомила директор Інституту Раїса Вожегова.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: