Науково-практичний семінар «Соя, сорго – підвищення ефективності сільського господарства України»
3 лютого 2016 року в Інституті тваринництва НААН відбувся науково-практичний семінар «Соя, сорго – підвищення ефективності сільського господарства України», організаторами якого були Департамент агропромислового розвитку Харківської ОДА, «Українська асоціація виробників і переробників сої», ТОВ «Науково-виробниче товариство «УКРСОРГО» та Інститут тваринництва НААН.
У роботі семінару взяли участь 134 особи із 65 організацій, зокрема директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА О. В. Нездюр, президент «Української асоціації виробників і переробників сої», В. Н. Тимченко, Голова Асоціації сільгоспвиробників Харківської області І. Д. Глянь, заступник директора Харківської філії Харківського обласного державного центру з експертизи сортів рослин О. О. Ісаєнко, директор Інституту тваринництва НААН член-кореспондент Є.В. Руденко, генеральний директор ТОВ «НВТ «Укрсорго» Я. Б. Бардин та його заступник В. М. Коломієць, віце-президент асоціації «Українська асоціація виробників і переробників сої», провідні науковці Інституту тваринництва НААН, представники фірм, керівники та спеціалісти господарств Харківської області.
У вступному слові директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА О.В. Нездюр наголосив на перспективі розвитку ринку сої і сорго, нарощуванні обсягів їх виробництва із урахуванням зростання попиту на вітчизняному та світовому аграрних ринках і завданням адміністрації області стосовно сприяння виходу бізнесу на світовий ринок. Директор Інституту тваринництва НААН Н Є.В.Руденко зупинився на оптимізації структури раціонів у годівлі сільськогосподарських тварин з використанням повножирової сої та зерна сорго.
Учасники семінару обговорювали проблеми і шляхи їх розв’язання щодо сучасного стану та перспектив розвитку вирощування і виробництва зернового та цукрово-силосного сорго за різних технологій в умовах України, шкідників сорго і заходів з обмеження їх чисельності в умовах Лісостепу України. Також було зосереджено увагу на можливостях українських виробників сої в світі, Європі і особливостях сортової технології сої.
За результатами роботи семінару було зазначено, що сорго і соя мають стати тими культурами, на базі яких можна організувати стійке, гарантоване і високопоживне кормовиробництво для всіх видів сільськогосподарських тварин, а також отримувати сировину для нових напрямів переробної промисловості.
Пошук:
24.10.2024
Україна прийняла нову стратегію збереження різноманітності культур: коментарі від НААН
22.10.2024
Через посуху озимі почали сіяти із затримкою: експерт НААН розповів, як це вплине на врожай
20.09.2024
Просо – це страховка чи заробіток: коментар експерта НААН щодо рентабельності культури
19.09.2024
Що буде з цінами на м'ясо восени: прогноз експертки НААН
17.09.2024
Європейський Союз в пошуках майбутнього сільського господарства – Юрій Лупенко
Новини України 1 — 5 з 867
Початок | Поперед. | 1 2 3 4 5 | Наст. | Кінець