Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Статтю науковців НААН про аграрний сектор України в умовах поширення COVID-19 опублікували на сайті ВООЗ 07.02.2023

Статтю науковців НААН про аграрний сектор України в умовах поширення COVID-19 опублікували на сайті ВООЗ

В умовах негативного впливу пандемічних обмежень, які пояснюються поширенням захворювання COVID-19, світова економіка занепадає, що призвело до реальних ризиків і загроз для розвитку українського агросектору. Виявлення цих ризиків і загроз, оцінка впливу поширення пандемії COVID-19 та карантинних заходів, запроваджених у відповідь на аграрний сектор, є важливою проблемою аграрної політики, яка потребує максимальних зусиль для її вирішення.

Про це йдеться в англомовній статті науковців Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Наталії Патики, Ольги Ходаківської, Олексія Могильного та Миколи Пугачова "Аграрний сектор України в умовах поширення COVID-19 та обмежувальних карантинних заходів: методологічні засади емпіричного оцінювання". Публікація розміщена на веб-порталі Всесвітньої організації охорони здоров’я –  у Базі даних досліджень ВООЗ щодо COVID-19.

У статті, опублікованій у журналі SCIENTIFIC HORIZONS (№12’2021), представлені результати, отримані в рамках проєкту "Оцінка впливу карантинних заходів на COVID-19 для аграрного сектору та продовольчої безпеки держави та розробка алгоритму мінімізації негативних наслідків" за грантової підтримки Національного фонду досліджень України.



Повернення до списку



Новини України

Пошук: