Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

У НААН обговорили розвиток органічного землеробства в Україні у контексті ініціатив Європейського Зеленого Курсу 23.06.2022

У НААН обговорили розвиток органічного землеробства в Україні у контексті ініціатив Європейського Зеленого Курсу

Відбулося чергове засідання Бюро Президії Національної академії аграрних наук України. Зокрема, члени Президії розглянули питання наукових засад розвитку органічного землеробства в Україні у контексті ініціатив Європейського Зеленого Курсу.

Із доповіддю на цю тему виступив директор Національного наукового центру "Інститут землеробства НААН" Микола Ткаченко.

Також у засіданні взяли участь представники Мінагрополітики, науково-дослідних установ, закладів вищої освіти, керівники громадських організацій та фермерських господарств та координатор проєкту ГЕФ ФАО ООН з інтегрованого управління природними ресурсами. 

Президія Національної академії аграрних наук України відмітила, що у сучасних умовах кліматичних змін, а також коригування пріоритетів функціонування аграрного сектора економіки України внаслідок збройної агресії російської федерації, дедалі більшої актуальності набувають дослідження з питань розвитку органічного землеробства.

"Водночас, господарювання на засадах органічного землеробства, за якого окремі ресурси використовуються в обмежених обсягах, а інші – взагалі заборонені, набуває значної актуальності як для підтримки окремих сільськогосподарських підприємств, так і для стабілізації вітчизняного аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки держави", - зауважили науковці.

Члени Президії запропонували провести дослідження за напрямом декарбонізації за органічного виробництва сільськогосподарської продукції з метою запобігання впливу зміни клімату. Подальшого розвитку потребує обґрунтування структури посівних площ і нових принципів в оцінці значення попередників, що дозволяють покращити фітосанітарний стан посівів без використання хімічних засобів контролювання бур’янів.

"Зміна структури сівозмін вимагатиме перегляду систем обробітку ґрунту в напрямку їх мінімізації, що дозволить зекономити пальне та знизити обсяги викидів вуглецю в атмосферу. Водночас дефіцит добрив та необхідність покращення стану ґрунтових ресурсів вимагають розроблення систем удобрення з максимальним залученням відновних місцевих ресурсів", - підсумували в НААН.



Повернення до списку



Новини України

Пошук:
 

ОЕСР погіршила прогноз зростання світової економіки на найближчі два роки 11.01.2016 ОЕСР погіршила прогноз зростання світової економіки на найближчі два роки

Дата новини:  11.01.2016

Україна отримала 400 млн євро на аграрні проекти від ЄІБ 08.01.2016 Україна отримала 400 млн євро на аграрні проекти від ЄІБ

Дата новини:  08.01.2016

До енергонезалежності – через біоресурси 06.01.2016 До енергонезалежності – через біоресурси

Дата новини:  06.01.2016

Біогаз із відходів 05.01.2016 Біогаз із відходів

Дата новини:  05.01.2016

Невичерпне джерело енергії 04.01.2016 Невичерпне джерело енергії

Дата новини:  04.01.2016


Новини України 751 — 755 з 833
Початок | Поперед. | 149 150 151 152 153 | Наст. | Кінець Всі