Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Проблеми і перспективи обробітку ґрунту і сівби с/г культур в умовах зміни клімату обговорювали на засіданні Президії НААН 26.05.2022

Проблеми і перспективи обробітку ґрунту і сівби с/г культур в умовах зміни клімату обговорювали на засіданні Президії НААН

Відбулося чергове засідання Президії Національної академії аграрних наук України. Цього разу науковці обговорювали проблеми і перспективи обробітку ґрунту і сівби сільськогосподарських культур в умовах зміни клімату.

Із доповіддю на цю тему виступили в.о. директора ННЦ "Інститут механізації та електрифікації сільського господарства НААН" Валерій Адамчук та заступниця директора з наукової роботи з питань землеробства і рослинництва ННЦ "Інститут землеробства НААН" Надія Асанішвілі. Також на засіданні були представники науково-дослідних установ академії, закладів вищої освіти, голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Київської області.

"Питання обробітку ґрунту і сівби сільськогосподарських культур в умовах зміни клімату є важливим напрямом наукових досліджень. Водночас, обробіток ґрунту є однією з основних операцій при вирощуванні сільськогосподарських культур, завдяки чому забезпечується створення сприятливих умов для проростання насіння і розвитку рослин, зокрема досягається необхідна щільність, агрегатний стан ґрунту, водно-повітряний режим тощо", - зазначили члени Президії НААН.

IMG-20220525-110817

За підсумками дискусії запропоновано поглибити дослідження з питань особливостей проходження ґрунтотворних процесів за сучасних кліматичних змін з вивченням залежності формування повітряного та водного режимів ґрунту від технологій його обробітку та покриття рослинними рештками, інтенсифікувати роботу з розроблення регіональних технологій вертикального обробітку ґрунту та технічних засобів для їх реалізації тощо.



Повернення до списку



Новини України

Пошук: