Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

НААН виключила білоруських вчених зі складу іноземних членів академії 12.04.2022

НААН виключила білоруських вчених зі складу іноземних членів академії

Президія Національної академії аграрних наук України виключила білоруських вчених зі складу іноземних членів академії через мовчазну підтримку війни та злочинів, які вчиняє російська федерація.

24 лютого 2022 року росія за сприяння білорусі віроломно розпочала повномасштабну війну з Україною. Вже понад 40 днів триває геноцид українського народу, гине мирне населення, знищується промислова, соціальна і наукова інфраструктура. Зокрема, зазнали пошкоджень об’єкти наукової інфраструктури НААН, що розташовані у Херсоні, Харкові, Сумах, Чернігові та Київській області, а також біосферний заповідник "Асканія-Нова" - претендент на включення в Список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Окрім того, в результаті російської агресії 2014 року і окупації Криму українська аграрна наука втратила ряд відомих наукових установ та дослідних підприємств.

"Світова наукова спільнота різко засудила російську агресію проти України і висловила підтримку українським вченим та всьому народу України. Однак, окремі білоруські вчені, котрі є іноземними членами Національної академії аграрних наук України, своєю реакцією мовчання на злочини проти людяності, що вчиняє росія, та знищення матеріальної бази аграрної Академії, погоджуються з діями агресора та зраджують вищі цінності людства: мир, свободу та людяність. Окрім того, формально порушуються обов'язки іноземних членів НААН стосовно вагомого сприяння розвитку наукових досліджень і міжнародних наукових зв'язків Академії відповідно до статті 27 Статуту НААН", - зазначили члени Президії НААН.

Президія Національної академії аграрних наук України позбавила звання іноземного члена НААН таких громадян білорусі:
  • Йосипа Богдєвіча (Відділення землеробства, меліорації та механізації);
  • Станіслава Гриба (Відділення рослинництва);
  • Володимира Гусакова (Відділення аграрної економіки і продовольства);
  • Михайла Кадирова (Відділення землеробства, меліорації та механізації);
  • Семена Шарецького (Відділення аграрної економіки і продовольства);
  • Василя Шлапунова (Відділення рослинництва).


Повернення до списку



Новини України

Пошук: