Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

На Полтавщині працює унікальна роботизована ферма НААН із власним виробництвом 24.12.2021

На Полтавщині працює унікальна роботизована ферма НААН із власним виробництвом

У селі Великий Байрак на Полтавщині працює унікальна роботизована ферма з власним виробництвом ДП "Дослідне господарство ім. Декабристів" Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України. Ферму створили, щоб показати переваги новітніх технологій.

Тут є робот-підгортач, який допомагає худобі отримувати корм та не залишатися голодною, а кожна з корів має по 2 сучасних гаджети на шиї з власним номером. В одному з них вмонтований електронний чіп, що передає інформацію про тварину, коли вона приходить в доїльну залу, - так спеціалісти можуть відстежувати, як швидко та скільки корова дала молока. Інший сенсорний нашийник виявляє хворих корів або в охоті за їхньою рухливістю.

Використання сучасних технологій сприяє повному виробничому циклу малого підприємства: від утримання та догляду за тваринами до виробництва і збуту молочних продуктів. А завдяки міні-виробництву місцеві повністю забезпечені продукцією та мають робочі місця, що допомагає розвивати інфраструктуру села.




Повернення до списку



Новини України

Пошук: