Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Фахівці НААН взяли учать у засіданні робочої групи РНБО 09.12.2021

Фахівці НААН взяли учать у засіданні робочої групи РНБО

Під головуванням Секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова відбулося чергове засідання робочої групи з питань безпеки водних ресурсів держави та забезпечення населення якісною питною водою в населених пунктах України. Зокрема, участь у засіданні взяли представники Інституту водних проблем і меліорації Національної академії аграрних наук України.

Під час засідання розглянули стан виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 липня 2021 року "Про стан водних ресурсів України", уведеного в дію Указом Президента України від 13 серпня 2021 року № 357.

Олексій Данілов акцентував увагу на неприпустимості зниження виконавчої дисципліни під час виконання рішень РНБО. Зокрема, наголошено не необхідності виконання Кабінетом Міністрів України у належний термін ряду завдань у сфері безпеки водних ресурсів щодо:
  • розробки та внесення на розгляд Верховною Радою проєктів законів щодо внесення змін до Податкового кодексу України стосовно встановлення рентної плати за спеціальне використання морської води,
  • продовження строку дії Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року,
  • посилення відповідальності суб’єктів господарювання за буріння та використання свердловин для добування підземних вод без належних дозвільно-погоджувальних документів,
  • розширення джерел формування державного фонду розвитку водного господарства тощо.
Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів України доручено забезпечити проведення у визначений термін інвентаризації об’єктів інфраструктури водного господарства України, створення електронної карти водних ресурсів України та впровадження на постійній основі процесу їх моніторингу.

Окрему увагу учасники засідання приділили питанню вдосконалення нормативно-правових актів з питань забезпечення безпеки та якості питної води, призначеної для споживання людиною.

Секретар РНБО України також наголосив на необхідності максимальної активізації зусиль місцевих органів влади у питаннях затвердження регіональних та місцевих програм розвитку водного господарства та програм у сфері питної води, питного водопостачання та водовідведення.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: