Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

"Врожай картоплі більший, ніж торік: суттєвого зростання ціни не прогнозують", - Микола Фурдига 07.12.2021

"Врожай картоплі більший, ніж торік: суттєвого зростання ціни не прогнозують", - Микола Фурдига

Загалом в Україні нині врожай картоплі на 15% більший у порівнянні з минулим роком. Водночас, вартість картоплі зросте не більше, ніж на гривню.

Таку думку для УНН заступник директора з наукової роботи з питань селекції та насінництва Інституту картоплярства Національної академії аграрних наук України Микола Фурдига.

“Все залежить від регіону, але загалом по країні врожай (картоплі - ред.) набагато більший у порівнянні з минулим роком. Я думаю (більший — ред.) на 15% гарантовано, можливо, у деяких регіонах і на 30%”, — розповів науковець.

За його словами, цього року площі посіву картоплі були більші.

“Тому що два роки була більш-менш стабільність по ціновій політиці на продовольчу картоплю, і люди багато посадили. Картоплі вистачить. Не більше, ніж на гривню вона зросте у ціні. Це особисто мій прогноз”, — сказав Микола Фурдига.

У Мінекономіки повідомляли раніше, що виробництво картоплі в 2020 році, за даними обласних державних адміністрацій, становило 20,72 млн т. І що у 2020 році спостерігалося значне падіння середньої врожайності картоплі.

Із початку року картопля почала додавати в ціні і за кілька місяців подорожчала в цілому на 19,9% — з 10,15 грн/кг у січні до 12,17 грн/кг у березні.




Повернення до списку



Новини України

Пошук: