Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Відбулися Міжнародні Таїровські читання 12.11.2021

Відбулися Міжнародні Таїровські читання

В Інституті виноградарства і виноробства імені В.Є. Таїрова відбулися Міжнародні Таїровські читання "Виноград і вино: організація наукового процесу та практичне впровадження його результатів", присвячені 100-річчю від дня народження вченого-винороба Бориса Олександровича Філіппова.

Цьогоріч читання провели в онлайн та офлайн форматі. Наукові доповіді Таїровських читань стосувалися актуальних та проблемних питань галузі виноградарства і виноробства.

Особливий інтерес викликала доповідь заступника директора ННЦ "Інститут виноградарства і виноробства імені В.Є. Таїрова", докторки сільськогосподарських наук Ніни Мулюкіної "Система контролю якості винопродукції в Республіці Молдова", за результатами закордонного відрядження.

Також до заходу долучилися працівники Державного аграрного університету Молдови: доктор технічних наук Лівіу Вакарчук та аспірантка університету Гріза І., які виступили з доповіддю "Простеження ризиків НАССР для підвищення якості виноградного ізюму".

Доповідь завідувачки секції клонової селекції та біохімії винограду відділу селекції, генетики та ампелографії ННЦ "Інститут виноградарства і виноробства імені В.Є. Таїрова", кандидатки сільськогосподарських наук Олени Салій стосувалася основних результатів селекції технічних сортів винограду Інституту.

Кожні читання завершуються виданням збірника матеріалів. Цьогорічний 58-й Міжвідомчий тематичний науковий збірник "Виноградарство і виноробство" видадуть друком і опублікують в електронному вигляді впродовж листопада.

DSC00002

DSC00035

DSC00051


Повернення до списку



Новини України

Пошук: