Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Президент НААН Ярослав Гадзало вручив грамоти Верховної Ради трьом науковцям. 10.11.2021

Президент НААН Ярослав Гадзало вручив грамоти Верховної Ради трьом науковцям.

Президент Національної академії наук України Ярослав Гадзало вручив грамоти Верховної Ради трьом науковцям.

Зокрема, за особливі заслуги перед Українським народом Почесні грамоти Верховної Ради отримали Олександр Борзих та Остап Жукорський, а Юрія Носенка нагородили грамотою ВРУ.

Олександр Іванович Борзих - директор Інститут Захисту Рослин НААН України, доктор сільськогосподарських наук, академік Національної академії аграрних наук України, перший віце-президент Аграрної Палати України. Громадський і політичний діяч. Олександр Іванович був Народним депутатом України перших чотирьох і шостого демократичних скликань. Обирався в мажоритарному окрузі на Луганщині, що свідчить про високий рівень довіри і підтримки до нього з боку людей. Працюючи в парламенті, багато сил та часу присвятив реформам в аграрній галузі. Є автором та співавтором положень нового Земель­ного кодексу України, Законів України "Про захист рослин", "Про карантин рослин", "Про селянське фермерське господарство", "Про ветеринарну медицину". Автор по­над 20 наукових та науково-методичних праць.

2

Остап Мирославович Жукорський - академік-секретар Відділення зоотехнії апарату Президії НААН, доктор сільськогосподарських наук, професор, академік НААН, заслужений діяч науки і техніки. Закінчивши Львівський державний університет ім. І. Я. Франка, працював лаборантом Всесоюзного науково-дослідного інституту тваринництва. Пізніше - завідувач лабораторії та начальник відділу Тернопільського філіалу інституту землеробства і тваринництва Західного регіону, заступник директора з наукової роботи Тернопільського інституту агропромислового виробництва. Із 2006 року Остап Мирославович працює в Президії НААН. У його арсеналі здобутків - кілька сотень наукових публікацій, монографій, наукових посібників, рекомендацій та патентів на винаходи. Він плідно працює в напрямку розробки та створення екологічно безпечних систем виробництва продукції тваринництва, над екологічними модифікаціями умов та систем утримання тварин і підвищення їх адаптаційної здатності до умов середовища та чимало іншого, дає можливості ефективно розвивати всі напрямки тваринницької галузі.

3

Юрій Михайлович Носенко - пов'язав свою діяльність з аграрною наукою ще в далекому 1990 році, розпочавши трудову діяльність на посаді молодшого наукового співробітника Полтавської дослідної станції. Після закінчення аспірантури працював молодшим науковим співробітником відділу генетики і селекції кормових культур Інституту землеробства УААН. А з 2000 року Юрій Михайлович на різних посадах працює в академії, приймає участь у формуванні програми наукових досліджень НААН, у підготовці нормативно-методичних матеріалів з питань наукової, інноваційної діяльності та трансферу технологій. Кандидат наук, керівник Відділення наукового забезпечення інноваційного розвитку.

4 


Повернення до списку



Новини України

Пошук: