Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Наукова зустріч представників Інституту олійних культур НААН, Всеукраїнського наукового інституту селекції та SOLARIS GIBRIDS 27.08.2021

Наукова зустріч представників Інституту олійних культур НААН, Всеукраїнського наукового інституту селекції та SOLARIS GIBRIDS

25 серпня 2021 р. відбулась наукова зустріч представників ІОК НААН, Всеукраїнського наукового інституту селекції (Парій Я. Ф., Горлач Г. М., Боровская І. Ю., Бабіч В. М.) та компанії ТОВ «SolarisGibrids» (Деян Йованович, Сербія).

На зустрічі обговорювались питання щодо росту та розвитку рослин соняшника відповідно до проходження фенофаз, адаптивності та пластичності гібридів соняшнику. Була розгорнута широка дискусія щодо формування цінних господарських ознак та з прогнозування врожаю у різнонаправлених гібридів соняшнику під впливом погодних умов, що склалися у 2021 вегетаційному році. Також розглядались нагальні питання щодо шкодочинності збудників хвороб та інтенсивність їх розповсюдження, толерантність сучасних гібридів проти основних хвороб (вовчок, бура гниль, альтернаріоз) у другій фазі вегетації.

Науковці та фахівці відвідали посіви соняшнику на демонстраційному та інфекційному полігонах ІОК НААН.

У результаті обговорення було визначено необхідність проведення подальшої партнерської наукової співпраці та обміну науковою інформацією.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: