Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Перший науковий онлайн форум «Наука: діалог поколінь» вібувся у Харкові 16.10.2020

Перший науковий онлайн форум «Наука: діалог поколінь» вібувся у Харкові

13 жовтня 2020 року у колонній залі Харківського Національного університету ім. В.Н. Каразіна відбувся перший науковий онлайн форум «Наука: діалог поколінь» за участі голови Харківської обласної державної адміністрації Олексія Кучера.

Під час відкриття форуму голова ХОДА звернувся до харківських вчених та відзначив, що ідея заходу виникла на одній із зустрічей з науковцями.

«Хочу вас запевнити, що ніколи регіональна і центральна влада не були такими близькими до науки, як зараз. Ваш фундаментальний досвід дуже важливий для держави, - зазначив Олексій Кучер. - Якщо ми палаємо певною ідеєю, в нас завжди буде можливість її реалізувати».



p01013-140046.jpg

Керівник області відзначив, що наразі у держави не вистачає коштів для фінансування науки тією мірою, на яку вона заслуговує. Тому дуже важлива співпраця науковців з бізнесом. Олексій Кучер повідомив, що цьому напрямку роботи, зокрема, приділятиме увагу робоча група, яка працює на базі ХОДА та має на меті створення в Харкові «Кремнієвої долини».

«Від гасел ми перейшли до практичного виконання. У нас була перша зустріч, ухвалені установчі рішення - створено робочу групу. Ми залучили до співпраці ІТ-кластер, - сказав Олексій Кучер. – Харків - це наукова й освітня столиця, і проведення першого подібного форуму в Україні саме тут – ще одне підтвердження того, що ми залишаємось у лідерах». (джерело: https://kharkivoda.gov.ua/ru/news )

Від Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» у форумі взяли участь: директор, доктор сільськогосподарських наук, академік НААН Святослав Балюк, науковий співробітник відділу ґрунтових ресурсів Юрій Залавський та аспірант Юлія Медведєва.

У рамках заходу був представлений проєкт нової цифрової карти ґрунтово-екологічних ресурсів Харківської області, масштаб 1:250 000.

121740540_919329565263514_6034164825335303162_o.jpg

Переваги карти:

  • Більша точність за рахунок використання нових діагностичних критеріїв (на кількісній основі) для об’єктивної грошової оцінки;
  • Підвищення інформативності (за властивостями ґрунтів відображена специфіка кліматичних умов) для ефективного управління земельними ресурсами;
  • Об’єктивна інформація про ґрунтові ресурси для оцінювання родючості та агроінвестиційної привабливості земель у ринкових відносинах;
  • Базова основа для диференціації агротехнологій землеробства відповідно специфіки ґрунтово-екологічних умов, удосконалення спеціалізації аграрного сектору;
  • Цифрова ґрунтова інформація у векторному форматі;
  • Інформація про характеристику ґрунтового покриву в узагальненій базі даних;
  • Можливість використання для моніторингу стану ґрунтового покриву (ареали репрезентативності);
  • Швидке оновлення та доповнення інформації; Візуалізація інформації про ґрунтовий покрив території Харківської області для усіх типів користувачів; Можливість розміщення на онлайн ресурсах, в т.ч і в мобільних додатках.

Відеотрансляція заходу за посиланням



Повернення до списку



Новини України

Пошук: