Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Науковці Інституту зрошуваного землеробства НААН протидіють негативному впливу деградаційних процесів ґрунтів південного регіону 25.05.2020

Науковці Інституту зрошуваного землеробства НААН протидіють негативному впливу деградаційних процесів ґрунтів південного регіону

Інститут зрошуваного землеробства НААН бере активну участь у розробці заходів з протидії негативного впливу деградаційних процесів ґрунтів південного регіону для забезпечення продовольчої безпеки України.

20 травня в рамках проекту ФАО ООН «Інтегроване управління природними ресурсами деградованих земель лісостепової та степової зон України», за фінансової підтримки GEF, пройшла перша нарада з лісомеліоративного впорядкування захисних лісових насаджень Виноградівської об’єднаної територіальної громади (ОТГ) Олешківського району Херсонської області. Участь у заході взяли вчені Інституту: завідувачка відділу зрошуваного землеробства Людмила Грановська, провідний науковий співробітник Олександр Димов та молодший науковий співробітник Іван Потапенко. Нарада пройшла в конструктивному руслі. Учасники наголосили на необхідності проведення базового лісомеліоративного впорядкування захисних лісових насаджень на території Виноградівської ОТГ та ухвалили провести в 2020 році польові та камеральні лісовпорядні роботи на площі 25 га.

Зазначена комплексна робота проводиться вперше та закладає змістовний фундамент для проведення широкомасштабних робіт, спрямованих на реконструкцію та відновлення лісосмуг в Україні.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: