Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Майстер-клас «Олійні культури: особливості технології вирощування» 07.02.2020

Майстер-клас «Олійні культури: особливості технології вирощування»

Інститутом сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України спільно з Департаментом агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації  6 лютого 2020 року проведено майстер-клас «Олійні культури: особливості технології вирощування».
У заході  взяли участь керівники Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА, співробітники Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН та інших наукових установ,  викладачі Сумського НАУ, керівники і головні агрономи сільськогосподарських агроформувань різних форм власності, представники переробних підприємств та комерційних компаній.
У вступному слові директор Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА Олександр Маслак зазначив, що у 2019 році область за урожайністю соняшника посіла 4 місце серед регіонів України, по валовому виробництву сої – 7. Вперше за всю історію Сумщини  товаровиробниками усіх форм власності було зібрано понад 1 млн. тонн олійних культур. Керівник підкреслив, що сьогодні вирощування олійних культур є важливою складовою стратегії економічного розвитку держави і потребує наукового підходу та розширення  їх площ посіву.
У своєму виступі провідний науковий співробітник лабораторії селекції та насінництва Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН  Володимир Троценко зупинився на особливостях технології вирощування соняшнику в умовах Сумської області.
Про технологічні аспекти та перспективи вирощування конопель посівних та льону олійного розповів старший науковий співробітник відділу рослинництва цього ж  інституту  Віталій Кабанець.
Представники комерційних  компаній із постачання засобів захисту рослин, регуляторів росту, мінеральних добрив та насіння проінформували про особливості застосування препаратів при вирощуванні олійних культур в умовах Сумської області.
Під час проведення заходу учасники взяли  участь у дегустації соєвих сирів, фаршу, котлет та конопляної олії,

Повернення до списку



Новини України

Пошук: