Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Майстер-клас «Сучасні технології вирощування  кукурудзи та зернового сорго» 03.02.2020

Майстер-клас «Сучасні технології вирощування кукурудзи та зернового сорго»

30 січня 2020 року Інститутом сільського господарства Північного Сходу НААН спільно з Департаментом агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації проведено майстер-клас «Сучасні технології вирощування кукурудзи та зернового сорго».
У заході взяли участь керівники і спеціалісти сільськогосподарських підприємств усіх форм власності,  представники Фонду соціального страхування України у Сумській області, наукових установ України та комерційних компаній з постачання матеріально-технічних ресурсів.
Директор Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації Олександр Маслак розповів учасникам заходу про стан і перспективи розвитку виробництва кукурудзи на зерно та зернового сорго в Сумській області. У останні роки спостерігається стабільне нарощування обсягів виробництва кукурудзи на зерно, яка відзначається високим рівнем урожайності в області. Незважаючи на погодні умови, які склалися у 2019 році вироблено  кукурудзи на зерно  3251,3 тис. тонн, а це 73% від виробництва усієї зернової групи. За таким показником виробництва Сумщина посіла п’яте місце у загальнодержавному виробництві кукурудзи на зерно.
Про наукове обґрунтування елементів технології вирощування кукурудзи та результатах агроекологічних випробувань гібридів на  науково-технологічному демонстраційному полігоні проінформував заступник директора з наукової роботи Інституту сільського господарства Північного Сходу Микола  Собко.
Результатами наукових досліджень з питань  вирощуванні кукурудзи на зерно та новинами селекції поділилися науковці Інституту зернових культур НААН.
Представники комерційних компаній із постачання насіння, добрив та засобів захисту рослин ознайомили учасників майстер-класу з  особливостями їх  застосування при вирощуванні кукурудзи та сорго в агрокліматичних умовах Сумщини.
Директор Інституту сільського господарства Північного Сходу Віктор Кабанець ознайомив присутніх із планом проведення майстер-класів на  2020 рік, наголосивши на важливість подібних заходів, які сприяють тісній взаємодії між аграріями, владою та науковцями.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: