Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

05.08.2019

«Management of Soil-Plant Interaction Under Climate Change»

1 серпня 2019 року у Національному науковому центрі «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» відбувся міжнародний науково-методологічний семінар щодо пом’якшення наслідків впливу змін клімату на здоров’я ґрунту та продуктивність сільськогосподарських культур: «Management of Soil-Plant Interaction Under Climate Change» за участі професора Університету штату Вайомінг (США) Урсули Нортон.

Підіймалися гострі проблеми наукового сьогодення: дослідження стану ґрунтового пориву, під впливом кліматичних змін; захисту ґрунтів від ерозії на місцевому рівні; розробки карти органічного вуглецю ґрунту під патронатом FAO; моніторингу викидів CO2 для прогнозування втрат вуглецю з сільськогосподарських ґрунтів та актуальності розробки нових видів органо-мінеральних добрив, в контексті секвестрації вуглецю ґрунту.

З презентаціями виступили: завідувач лабораторії охорони ґрунтів від ерозії, к.с.-г.н. – Коляда В.П., науковий співробітник відділу ґрунтових ресурсів – Залавський Ю.В., старший науковий співробітник відділу агрохімії, к.с.-г.н. – Сябрук О.П. та старший науковий співробітник лабораторії органічних добрив і гумусу, к.с.-г.н. – Гетманенко В.А.

Також було обговорено можливість наукової співпраці та подальших спільних досліджень з питань пом’якшення наслідків впливу кліматичних змін.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: