Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

26.03.2019

В «Асканії-Нова» за допомогою GPS-трекерів досліджують міграцію пташиного грипу

В Біосферному заповіднику «Асканія-Нова» відбувся пілотний тренінг з впровадження скандинавського способу відлову окремих представників Качиних на заболочених біотопах та встановлення GPS-трекерів на крижнів Anas platyrhynchos для дослідження міграції пташиного грипу.

GPS-трекери та додаткові мітки (кільця) встановили на 2 самців та 7 самок відловлених крижнів. Окрім міграційних даних науковці розраховують отримати нову інформацію про мисливський вид з Азово-Чорноморського регіону.

Тренінг проводили професор кафедри біології та екології факультету охорони здоров'я та наук про життя Університету Ліннея (Linnéuniversitetet: Кальмар, Швеція) Jonas Waldenström та магістр, перекладач Університету Ліннея Johannes Rydström.

Учасниками стали науковці лабораторії орнітології півдня України Відділу фауни і систематики хребетних Інституту зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАН України, Національного наукового центру «Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини» НААН, Біосферного заповідника «Асканія-Нова». Науковці також оглянули водно-болотні угіддя регіону заповідника для визначення перспективних наукових полігонів.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: