Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

15.03.2019

Стара Нова хвиля… «Розумне» наукове співтовариство!

Неможливе – можливе… - і не тільки заради нашої спільної історії та цінностей, які нас об’єднують – а через те, що…ми їх втрачаємо!

За кілька тижнів відбудуться вибори Президента України. Вони стануть вирішальними й для нашого майбутнього. Ще ніколи наша єдність не була такою важливою, і ніколи досі Академія не була в такій небезпеці, як зараз.

Бо «комусь дуже хочеться знищити вітчизняну аграрну науку» - впевнений радник глави Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова, та з питань АПК першого віце-прем’єр-міністра, міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва  - Михайло Апостол, який вбачає свою місію в тому, аби бути не так радником, як «захисником аграрної науки, майна і землі від посягань нечестивих».

І ці «комусь..» перманентно виливають «нову й нову хвилю» бруду «в ту саму хату». На превеликий жаль, - вони серед нас.

Це замість того, щоб відновити дух прогресу щодо сили харчової безпеки, «боргу» у питаннях клімату, в нових технологічних проривах; замість дорогої й амбіційної підтримки вектору європейського інноваційно-інвестиційного розвитку, академічного партнерства, освіти тощо.

Наразі НААН – чи не єдина державна структура, яка «ще дихає, проводить наукові дослідження, виводить сорти, бореться практично самостійно із самозахватами земель, користуючись трохи більше як 2% земель державної власності».

Тож ЗАПАМЯТАЙТЕ – Єдина Академія захищає принципи, на яких вона розбудовується, які додають нових знань дітям і онукам; це її тисячі проектів щодня, які змінять агропромисловий комплекс Єдиної України.

Тому нам треба робити більше і діяти швидше. Саме зараз – вирішальний момент – бо розумні завжди мають прибуток, а дурні й малограмотні (хай Бог простить) – завжди у нестатках і претендують на те, що їм не належить.

Слід не «земельки» просити, а у «землі» просити – «сили, що в твоïй живе глубинi – дай і мені..», - Іван Франко.

 

А язви… язви гоїть вогонь!


Прес-центр НААН


Повернення до списку



Новини України

Пошук: