Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

11.02.2019

Майстер-клас «Вирощування олійних культур: особливості технології їх переробки та зберігання»

Інститутом сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України спільно з Департаментом агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації  7 лютого 2019 року проведено майстер-клас «Вирощування олійних культур: особливості технології їх переробки та зберігання».

   У майстер-класі взяли участь керівник апарату Сумської ОДА Дмитро Живицький, директор Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА Олександр Маслак, співробітники Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН та інших наукових установ мережі Академії, керівники та головні агрономи сільськогосподарських, фермерських господарств області, представники комерційних компаній з постачання мінеральних добрив, засобів захисту рослин та насіння.

    У вступному слові Олександр Маслак акцентував увагу присутніх на збільшенні в останні роки виробництва олійних культур в області, необхідності ресурсів для переробки, задоволення потреб внутрішнього ринку й експортного потенціалу.

  Науковці  Інституту сільськогосподарської мікробіології та АПВ НААН Світлана Дімова та Юрій Халеп у своїх виступах розповіли про значення мікробіологічних препаратів в підвищенні продуктивності рослин сої та ознайомили з економічними  аспектами застосування біопрепаратів в сучасних агротехнологіях.

На технологічних  аспектах вирощування та післязбиральній доробці насіння конопель посівних у своїй доповіді наголосив старший науковий співробітник відділу рослинництва Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН Віталій Кабанець.

 Представники комерційних  компаній з постачання засобів захисту рослин, регуляторів росту, мінеральних добрив та насіння інформували про особливості їх застосування при вирощуванні олійних культур.

 


Повернення до списку



Новини України

Пошук: