Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Над виконанням програми «Сільськогосподарська мікробіологія» працювали 5 наукових установ, — НААН 01.02.2019

Над виконанням програми «Сільськогосподарська мікробіологія» працювали 5 наукових установ, — НААН

Програма наукових досліджень «Сільськогосподарська мікробіологія» згуртувала фахівців п’ятьох наукових установ Національної академії аграрних наук.

Зокрема, протягом 2018 року над виконанням заходів працювали Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва, Інститут зрошуваного землеробства, Інститут кормів та сільського господарства Поділля, Інститут сільського господарства Північного Сходу, Інститут сільського господарства Степу. Загалом 79 фахівців, з них 29 докторів і кандидатів наук.

Виконано 23 завдання. Науковці обґрунтували умови оптимізації мікробіологічних процесів мінералізації-синтезу органічної речовини в ґрунтах агроценозів. Дослідили спрямованість процесів біологічної трансформації сполук азоту в ґрунтах за впливу технологічних чинників вирощування сільськогосподарських культур та запропонували шляхи оптимізації їх перебігу.

Також обґрунтовано принципи і ефективні шляхи корекції складу угруповань мікроорганізмів у ґрунтах. Отримано нові дані щодо властивостей збудників хвороб рослин і тварин та запропоновано шляхи боротьби з ними. Досліджено пробіотичний потенціал нових штамів бактерій, створено експериментальні препарати для консервування кормів, профілактики і лікування тварин.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: