Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

29.01.2019

В НААН пропонують створити галузевий банк інновацій для споживачів і постачальників агроринку

Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини підготував пропозиції щодо Державної підтримки інноваційної діяльності установ Національної академії аграрних наук.

Заклад ініціює зміни до законодавства щодо державного регулювання пріоритетності розробки та впровадження вітчизняних конкурентоздатних імпортозаміщуючих засобів захисту тварин, біологічної безпеки та біозахисту у ветеринарній медицині, контролю інфекційних хвороб тварин, якості та безпечності сільськогосподарської продукції. Нормативно-правова база має бути гармонізована відповідно до вимог МЕБ, стандартів СОТ та директив Євросоюзу.

Інститут також закликає активніше запроваджувати провайдинг фундаментальних і прикладних розробок засобів моніторингу та контролю особливо небезпечних та економічно значущих хвороб тварин і птиці. Забезпечити формування замовлень наукової продукції за угодами з товаровиробниками шляхом залучення інвестицій, системи кредитування та міжнародних грантів.

«Започаткувати створення спільних з науковими установами НАН України науково-виробничих центрів інноваційно-інвестиційного спрямування з найбільш важливих проблем агропромислового виробництва. Створити галузевий банк даних інновацій для зацікавлених споживачів і постачальників аграрного ринку», — йдеться в пропозиціях.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: