Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

29.01.2019

Програма з епізоотичного благополуччя, біологічної та продовольчої безпеки профінансована в обсязі 12,6 млн грн, — НААН

Протягом 2018 року в рамках виконання програми наукових досліджень «Наукове забезпечення контролю епізоотичного благополуччя тваринництва та систем біологічної  і продовольчої безпеки України» виконано 52 завдання, у тому числі фундаментальні (27), прикладні (20) і пошукові (5).

Програма відповідає сучасним тенденціям розвитку ветеринарної науки та практики ветеринарної медицини. Вона зокрема охоплювала вивчення варіабельності вірулентності збудників інфекційних хвороб, їх генетичної мінливості, екології, філогеографії та імунобіологічних властивостей. Розробку та впровадження вітчизняних засобів діагностики та профілактики інфекційних хвороб тварин на основі новітніх біотехнологій. Розробку та впровадження інтегрованих систем біологічної безпеки та біологічного захисту. Проведення токсикологічного моніторингу, розробку методичних підходів щодо забезпечення біологічної та екологічної безпеки, якості та безпечності кормів і продукції тваринного походження.

У роботі над програмою були задіяні 6 наукових установ академії. Серед них Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини, Інститут ветеринарної медицини, а також профільні наукові підрозділи Інституту свинарства  і агропромислового виробництва, Інституту біології тварин, Інституту сільського господарства Карпатського регіону, Державної дослідної станції птахівництва.

На виконання завдань програми у 2018 році було спрямовано 12,6 млн грн. У тому числі на фундаментальні дослідження (7,6 млн грн), прикладні (4,4 млн грн), пошукові (500 тис. грн).


Повернення до списку



Новини України

Пошук: