Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

10.12.2018

«Ґрунтові ресурси: їх роль у збережені екосистеми та забезпеченні добробуту людини»

В Інституті зрошуваного землеробства НААН, в рамках Всесвітнього дня ґрунту, відбулося засідання круглого столу за темою: «Ґрунтові ресурси: їх роль у збережені екосистеми та забезпеченні добробуту людини».

Метою заходу є зосередження уваги наукової спільноти, представників управління державної влади та фахівців сільськогосподарської галузі до проблем збереження ґрунту як важливого компонента природної екосистеми, забезпечення продовольчої безпеки населення.  

За підрахунками вчених площа деградованих ґрунтів на території України складає близько 15 млн га. За останні 130 років втрачено 30% гумусу в ґрунтах України.

Активну участь в обговоренні питань ресурсозберегіючих технологій вирощування сільськогосподарських культур; захисту ґрунтів від ерозії; біологізації агропромислового виробництва; технологій покращення якості зрошувальної води та ін. взяли науковці Інституту зрошуваного землеробства НААН, експерти Херсонської філії ДУ «Інститут охорони ґрунтів України», Херсонського обласного центру з гідрометеорології, ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет».

За результатами круглого столу планується підготовка резолюція з пропозиціями раціонального використання, відтворення та охорони ґрунтів, направлена в Херсонську обласну державну адміністрацію, Національну академію аграрних наук України, ДУ «Інститут охорони ґрунтів», Міністерство аграрної політики та продовольства України.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: