Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

НААН: Потреба сільського господарства в інвестиціях — принаймні 75 млрд грн на рік 22.11.2018

НААН: Потреба сільського господарства в інвестиціях — принаймні 75 млрд грн на рік

За розрахунками Інституту аграрної економіки, для розвитку сільське господарство України потребує від 75 млрд грн інвестицій щороку. Про це повідомив директор інституту Юрій Лупенко на засіданні президії Національної академії аграрних наук.
«Від інвестицій напряму залежить обсяг реалізації сільськогосподарської продукції і, відповідно, прибуток виробників. На жаль, в Україні сума інвестицій менша за необхідний мінімум», — сказав науковець, нагадавши, що за 6 місяців поточного року в галузь інвестовано 26,9 млн грн.
За даними інституту, найактивніше в сільське господарство України інвестують Кіпр, Віргінські острови, Німеччина, Данія і Велика Британія. Найбільше іноземних інвестицій припадає на рослинництво (86%) і тваринництво (майже 11%). У трійці найрентабельніших культур — виноград, гречка, ягоди з рентабельністю від 67 до 79%. У тваринництві вигідніше інвестувати у виробництво яєць, молока та свинини.
На думку Юрія Лупенка, для поліпшення умов інвестування в сільське господарство перш за все необхідно розвивати та підтримувати інноваційну діяльність виробників: забезпечити кредитну підтримку інноваційних проектів, сприяти проектам у науково-технічній діяльності, розвивати міжнародне співробітництво, відновлювати матеріально-технічну базу суб'єктів інноваційної інфраструктури агропромислового виробництва.
«Інститут аграрної економіки активно співпрацює з бізнесом, надає розрахунки, пропозиції, аналітичні дані, які бізнес активно використовує. Всі наукові установи мають йти цим шляхом, тісніше співпрацювати з реальним сектором у напрямах впровадження інноваційних проектів», — наголосив Президент Національної академії аграрних наук Ярослав Гадзало.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: