Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

В Узбекистані завдяки застосовуванню розробок українських учених збирають рекордні врожаї 20.11.2018

В Узбекистані завдяки застосовуванню розробок українських учених збирають рекордні врожаї

Узбекистан має намір поглиблювати співпрацю з Україною в галузі аграрної науки. Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Узбекистану в Україні Алішер Абдуалієв під час урочистого засідання Загальних зборів Національної академії аграрних наук, присвяченого 100-річчю НААН. 

Він наголосив, що країни досягли успіхів у напрямі практичної реалізації наукових розробок у галузі вирощування зернових, овочівництва, рибного господарства, садівництва. «Цей рік в Узбекистані оголошений Роком активного підприємництва, інновацій і технологій, тому ми дуже зацікавлені в роботі з українською наукою. Наведу простий приклад. Завдяки вашим агротехнологіям ми отримали 83 тонни кукурудзи з гектара. Тварини щодоби мають приріст 2 кг, тоді як середній показник у республіці 800 грамів», — повідомив Алішер Абдуалієв. 

Крім того, Узбекистан імпортує до 60% українського цукру та постачає до України міндобрива в обсязі 22% загальної потреби. «Нам залишається лише працювати далі, отже, я закликаю аграрну спільноту України до розширення міжнародної співпраці», — додав пан Посол, привітавши колектив академії зі 100-літнім ювілеєм.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: