Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Наша мета - окреслити проблемні аспекти використання земельних угідь, - Ярослав Гадзало 11.10.2018

Наша мета - окреслити проблемні аспекти використання земельних угідь, - Ярослав Гадзало

В Інституті землеробства відбулася Міжнародна наукова конференція «Оптимізація земельних угідь як основна складова їх ефективного використання — наукові здобутки за 100-річну діяльність НААН та перспективи на майбутнє».
Учасників конференції привітав Президент Національної академії аграрних наук України Ярослав Гадзало. «Протягом 100 років академія примножувала наукові здобутки. Сьогодні маємо на меті проаналізувати основні результати цієї роботи і окреслити проблемні аспекти використання земельних угідь з урахуванням соціальних, політичних, економічних, енергетичних і екологічних реалій сьогодення».
Зі свого боку директор Інституту землеробства, академік-секретар Відділення землеробства, меліорації і механізації НААН, Віктор Камінський наголосив на необхідності опрацювання теоретико-методологічних засад новітніх систем землеробства для підвищення ефективності використання землі та функціонування вітчизняного агропромислового комплексу.
Учасники конференції розглянули також оптимізацію структури агроландшафтів, теоретичне прогнозування основних властивостей ґрунтів і відтворення їхньої родючості, раціональне удобрення сільськогосподарських культур. За підсумками обговорення запропоновано шляхи стабілізації землекористування, визначено пріоритетні напрями розвитку аграрного сектору для формування продовольчої безпеки держави.
Крім науковців НААН у роботі конференції взяли участь представники Міністерства аграрної політики і продовольства України, Національної академії наук України, вищих навчальних закладів.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: