Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Науковці ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова» активно долучилися до проведення виставки-конференції «Золоте гроно України 2018 20.08.2018

Науковці ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова» активно долучилися до проведення виставки-конференції «Золоте гроно України 2018

в Запоріжжі (виставковий центр «Козак-Палац») відбулася виставка-конференція «Золоте гроно України 2018 ». Науковці ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова» активнодолучилися до проведення цього заходу.

На стенді ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова» відвідувачі та учасники виставки мали можливість наочно ознайомитись з селекційними новинками Інституту, продегустувати ексклюзивні вина з сортів винограду власної селекції (від столових до десертних), придбати науково-методичну літературу та отримати відповіді на запитання про культуру винограду.

Серед різноманіття представлених на виставці столових сортів винограду відвідувачами був високо оцінений безнасінневий сорт селекції ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова» Кишмиш таїровський. Також було відмічено нарядність грона та смакові властивості форм Таїрян, Калісто та Персей. Присутні на виставці виноградарі-аматори відмітили ексклюзивність аромату технічних форм винограду нового покоління, а саме Ярило, Ароматний, Селена та форми нової селекції. Серед учасників конкурсу «Диво-виноград» ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова» отримав кубок та диплом за перемогу у номінації «Приз глядацьких симпатій».

В рамках заходу завідуючий відділом виноградарства, канд. біол. наук Андрій Штирбу виступив на конференції з доповіддю «Особливості технології вирощування столових сортів винограду» та прийняв участь у роботі круглого столу на тему«Розвиток галузі виноградарства в Україні та можливості експорту».


Повернення до списку



Новини України

Пошук: