Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

 Михайло Гладій: Епізоотична ситуація потребує злагоджених дій всієї мережі НААН 15.08.2018

Михайло Гладій: Епізоотична ситуація потребує злагоджених дій всієї мережі НААН

В.о. Першого віце-президента Національної академії аграрних наук Михайло Гладій відповідним Розпорядженням за підсумками семінару-наради доручив керівникам дослідних господарств мережі НААН посилити ветеринарно-санітарні заходи щодо захисту тварин від африканської чуми свиней ( АЧС).

 Як повідомлялося під час наради, за 7 місяців поточного року в Україні зафіксовано 95 випадків африканської чуми свиней. Декілька з них зареєстровано в дослідних господарствах наукових установ НААН.

«В разі будь-яких форс-мажорних обставин керівники господарств мають оперативно надавати правдиву інформацію керівництву Академії. Крім того, я закликаю всіх до співпраці з нашими інститутами ветеринарної медицини, які виробляють якісні та доступні препарати для захисту тварин. Адже ефективна профілактика потребує наших спільних зусиль», — підкреслив Михайло Гладій.

 

За підсумками наради державним підприємствам мережі НААН доручено до 1 жовтня укласти угоди з науковими установами ветеринарної медицини Академії про здійснення наукового супроводу і надання ветеринарно-санітарних послуг, відзвітувати про фінансові витрати на планові протиепізоотичні заходи, забезпечити проведення щоквартального моніторингу якості сирого коров’ячого молока. Головні лікарі ветеринарної медицини мають проаналізувати корми щодо їх якості та безпечності для збалансування раціонів та профілактики захворювань тварин.


Повернення до списку



Новини України

Пошук: