Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

В Інституті зрошуваного землеробства НААН представили понад 450 сортів і гібридів зернових 01.06.2018

В Інституті зрошуваного землеробства НААН представили понад 450 сортів і гібридів зернових

На демонстраційному полігоні Інституту зрошуваного землеробства НААН представили понад 450 сортів і гібридів зернових, зернобобових і овочевих культур. Презентація відбулася в рамках Міжнародного дня поля, який відбувся 31 травня. 
Зокрема, серед 450 сортів більше 300 вітчизняної селекції і більше 70 селекції саме Інституту зрошуваного землеробства. До сортового і гібридного спектру увійшли 70 сортів пшениці озимої, 10 сортів пшениці ярої, більше 30 сортів ячменю озимого й ярого, 35 гібридів кукурудзи різних груп ФАО (190-500), більше 80 сортів сої (з них 74 вітчизняні), 80 гібридів соняшнику. Крім того, продемонстрували 16 сортів гороху, 10 сортів нуту і сочевиці, 16 проса, 30 сортів і гібридів сорго, а також 6 сортів льону олійного і сафлору. 
«Сьогодні науковці роблять величезний внесок у нарощування виробництва аграрної продукції та укріплення продовольчої безпеки країни. За результатами минулого року селекціонери Національної академії аграрних наук вивели 235 сортів та гібридів сільськогосподарських культур. Вони проходять державну науково-технічну експертизу», — сказав Президент НААН Ярослав Гадзало. 
Учасники дня поля також ознайомилися з роботою сучасних тракторів і знаряддя для основного обробітку ґрунту, сівби, догляду за посівами, збирання врожаю, а також поливною технікою від провідних виробників. Крім того, учасники відвідали закладений з осені 2017 року стаціонарний дослід з вивчення систем органічного землеробства, який включає шестипільну сівозміну: горох – пшениця озима м'яка – нут – пшениця озима тверда – льон олійний – просо. 
Загалом участь у заході взяли близько 600 осіб з Херсонської, Миколаївської, Одеської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Запорізької, Вінницької, Чернігівської, Харківської, Київської областей України. Поважними гостями заходу стали фахівці галузі економіки і сільськогосподарського інвестування з Китаю.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: