Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Михайло Гладій: Стратегія розвитку тваринництва має збільшити експортний потенціал галузі до 12% 01.06.2018

Михайло Гладій: Стратегія розвитку тваринництва має збільшити експортний потенціал галузі до 12%

Стратегія розвитку тваринництва на період до 2030 року задовольнить потреби внутрішнього ринку та збільшить експортний потенціал галузі на 10-12%. Про це в інтерв’ю виданню «Акценти» заявив віце-президент Національної академії аграрних наук Михайло Гладій. Проект стратегії, розроблений за участі науковців академії, наразі перебуває на розгляді в Мінагрополітики. 
Нагадаємо, він визначає пріоритети розвитку тваринництва, форми держпідтримки, механізми стимулювання виробництва. У НААН переконані, що за умови виконання зазначених заходів, до 2030 року можна збільшити поголів’я овець до 1,6 млн голів, свиней — до 22 млн, а молочних корів — до 2,6 млн. 
«Ми пропонуємо встановити цільові параметри розвитку молочного скотарства на п’ятирічний період — щорічне зростання поголів’я корів на рівні 3%, підвищення середньої молочної продуктивності до 6000 кг», — пояснив Михайло Гладій. 
Він додав, що проект стратегії пропонує два шляхи розвитку тваринництва. Перший зосереджений на фермерському секторі, другий — на інвестиційно привабливих підприємствах, які можуть підвищити продуктивність тварин і конкурентоспроможність виробництва. 
«Цей варіант вбачається найбільш прийнятним на перспективу до 2030 року. Впевнений, він спрацює за умов зонального розвитку підгалузей тваринництва із використанням основних принципів агрологістики, стабільної державної підтримки, забезпечення рівних економічних умов для всіх учасників аграрного ринку», — наголосив Михайло Гладій.

Повернення до списку



Новини України

Пошук: