Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Новини НААН

Ефективність агропромислового виробництва в Україні зростає, – Гадзало 19.04.2018

Ефективність агропромислового виробництва в Україні зростає, – Гадзало

 

Завдяки науковим здобуткам учених із генетики, селекції та насінництва, використанню агробіотехнологій за останні роки значно посилився вплив сільськогосподарської науки на ефективність агропромислового виробництва. Про це йдеться в доповіді «Про підсумки діяльності Національної академії аграрних наук України за 2017 рік та основні завдання на перспективу» Президента НААН Ярослава Гадзало, виголошеній на Загальних зборах. Нагадаємо, що Загальні збори НААН України – це важлива та очікувана подія для науковців, вчених та всіх, кому не байдужий розвиток агропромислової галузі.

 

«Наукові установи відділення рослинництва створюють і пропонують виробництву сорти та гібриди практично всіх сільськогосподарських культур, які вирощуються в Україні.

Протягом звітного періоду доволі ефективно працювали наші селекціонери. Так, у 2017 році до державної науково-технічної експертизи сортів передано 235 сортів і гібридів сільськогосподарських культур», – сказав Ярослав Гадзало.

 

приложение 1.jpg

 

Також, за його словами, створено низку нових технічних засобів, розроблено технічні завдання, конструкторську документацію на виготовлення макетних та експериментальних зразків. 

 

«Розпочато промислове освоєння окремих нових технічних засобів. Зокрема, промислове виготовлення компактора, дискатора та зчіпки борін з обладнанням для внесення рідких добрив, деструкторів і засобів захисту рослин одночасно з обробітком ґрунту», – йдеться в доповіді. 

 

приложение2.jpg

 

Також, як повідомив Президент НААН, здійснено модифікацію овочевої сівалки «Селена» в напрямі збільшення кількості рядків і пристосування для укладання труб крапельного зрошення. 

 

приложение3.jpg

 

 

 

 


Повернення до списку



Новини України

Пошук: